Sydney repülőjegy

Sydney repülőjegy

Sydney repülőjegy

Ha a Sydneybe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Sydney repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Sydney repülőjegyek a Lufthansa, Austrian Airlines, Air France, British Airways, Malaysia Airlines repülőjegyek

 

Mikor érdemes Sydney repülőjegyet foglalni

Sydney az új év után a legtelítettebb. Ekkor a strandok tele vannak, és januárban vannak a legnagyobb fesztiválok Sydneyben, így ilyenkor a legdrágábbak a repülőjegyek Sydney-be.

Ha olcsóbban szeretne Sydneybe repülőjegyet foglalni, jobb ha elkerüli a fenti időszakot (december közepétől, február közepéig). A tavasz és az ősz nagyon kellemes Sydneyben, igaz tavasszal picit több eső esik.

Sydney

Ausztrália legnagyobb városa és kulturális központja. 1788-ban két brit gyarmatosító alapította, akik elítélt raboknak hoztak létre büntető kolóniát.

A város talán leghíresebb látványossága az Operaház, mely úgy terül el a víz felszíne fölött, akárcsak egy óriási vitorláshajó.

Leghíresebb hídja a Sydney Harbour Bridge. Az 1932-ben felavatott acélhíd a város egyik szimbólumává vált. Érdekessége, hogy a bátrabb, bevállalósabb turisták akár a híd tetején is végigmehetnek, természetesen kísérővel.

A Királyi Botanikus Kert a város egyik legszebb helye. Panorámás kilátás nyílik innen a Harbour Bridge-re és az Operaházra. Főként tavasszal érdemes ellátogatni ide, amikor egzotikus virágok és növények hada borul teljesen virágba.

Akár üdülni, akár művelődni szeretnénk a városban, mindkettőre lehetőségünk nyílik, sőt ezt a két tevékenységet akár ötvözhetjük is egymással. Ha lazulni vágyunk, nyugodtan lemehetünk Sydney leghíresebb tengerpartjainak egyikére, a Bondi Beachre, ahol a vitorlázástól a vízisíig szinte bármilyen vízzel kapcsolatos tevékenységet kipróbálhatunk. Ha pedig múzeumlátogatásra vágyunk, számtalan lehetőségünk nyílik erre is. Leghíresebb múzeumai és galériái az Új-Dél-Wales Művészeti Galéria, a Kortárs Művészetek Múzeuma, az Ausztrál Nemzeti Tengeri Múzeum, valamint az őslakosok kultúráját bemutató Yiribana Galéria.

Sydney repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Sydney repülőtere a Kingsford Smith (SYD) repülőtér, Sydney déli részén a Botany öbölben helyezkedik el. 3 terminálja van, a T1 nemzetközi, a T2 és T3 terminálok pedig belföldi járatokat fogadnak és indítanak.

Ha taxival szeretnénk bejutni a városba, érdemes tudni, hogy minden utas után 3 $ kell fizetni, ha a repülőtérről utazunk. Minden terminálnál külön személyzet van arra, hogy taxit fogjon az utasoknak.

A leggyorsabb, ha vonattal utazunk be Sydneybe, ami csak 15-25 $-ba kerül, erről bővebben itt olvashat. A vonatok 10 percenként indulnak, és 13 perc az út a központba. A vonat állomás a T1 terminálnál található az érkezési oldalon.

Sydney időjárása, éghajlata

Sydneyben több mint 300 olyan nap van, amikor jó az idő, süt a nap. A tél enyhe, a leghidegebb hónapok június, július, augusztus, ilyenkor a legmelegebb napi hőmérséklet 7 fok. A nyár Sydneyben meleg, magas páratartalom mellett. A hőmérséklet sokszor 30 fok fölé emelkedik. Ősszel és tavasszal van a legkellemesebb időjárás Sydneyben, ilyenkor a nappalok melegek, viszont éjszaka eléggé lehűl a levegő.

Sydney aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Sydneyben megnézni

Ha egy városnéző körútra indul Sydneyben, a legegyszerűbb, ha buszt használ. 3 városnéző busz van, amelyek érintik a legtöbb látnivalót Sydneyben.

Mit érdemes Sydney-ben megnézni, ha repülőjegyet foglalt a városba:

Állatkert: Királyi botanikus kert, Sydney Aquarium

Épületek: Kikötő híd, Darling Harbor, Center Point Tower, Parlamnet, Sydney Kórház, Állami pénzverde, Queen Victoria Building, Sydney Tower

Múzeumok: Tengerészeti Múzeum, Oceanográfiai múzeum, Erőmű múzeum

Parkok: Kínai kert, Domain, Hyde park

Egyéb: Bondi Beach, Operaház, Szent Jakab templom

Sydney adatok

Alapadatok

  • Lakosság 4 504 000 Fő
  • Területe 1 687 km2
  • Időzóna GMT+10
  • Ország Ausztrália
  • Pénznem AUD ($)

Sydney repülőterei