Melbourne repülőjegy

Melbourne repülőjegy

Melbourne repülőjegy

Ha a Melbourneba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Melbourne repülőjegy árak oldalunkat.

Melbournebe természetesen nincsen közvetlen repülőjegy, hiszen nagyon messze fekszik, légvonalban 15 553 Km-re Budapesttől. A közvetett, tehát átszállásos repülőjegyek közül is csak a Qatar Airways kínál 1 átszállással repülőjegyet Melbournebe, de az átszállásol száma nem feltétlenül befolyásolja a repülőjegy árát. Több átszállással a British Airways, a Quantas Airways, a Turkish Airlines, a Singapore Airlines és a Lufthansa légitársaságok Budapest Melbourne repülőjegyei a legnépszerűbbek.

 

Mikor érdemes Melbourne repülőjegyet foglalni

Melbourneben télen és nyáron is nagyon sok rendezvény van, mint például az Australian Open, az Ausztrál Forma1 Nagydíj, a Melbourne International Comedy Festival, Melbourne International Film Festival, Fringe Festival, Melbourne Cup. Márciusban van a krikett szezon, télen (ami nálunk nyár) indul a síszezon, mivel Melbournetől pár órára kivalló sípályák vannak. Ezekben az időszakokban nehezebb olcsó szállást találni, a repülőjegy ára nagyjából ugyan annyi ekkor is, mint a kevésbé forgalmas időszakokban.

Talán a legjobb, ha ősszel, de leginkább tavasszal utazik Melbournebe, de ekkor is érdemes jó előre lefoglalni a repülőjegyet és a szállást.

Melbourne

Sok helyi szeret azzal dicsekedni, hogy egy nap alatt akár négy évszakot is át lehet itt élni. Bár ez egy kicsit talán túlzásnak tűnik, de ha azt tekintjük, hogy sok esetben a reggeli napsütés után hatalmas felhőszakadás zúdul ránk, majd újból kisüt a nap, akkor talán jogosnak találjuk ezt a kijelentést.

Melbourne állandó harcban áll Sydney várossal, és kijelenthetjük, hogy Melbourne sok mindenben nyertes. Itt rendezik meg az Austral Open teniszbajnokságot, valamint a Forma 1 Grand Prix versenyeket is. Sokak szerint viszont nem csak ezek miatt nyerne Melbourne, hanem a kulturális élet is sokkal színvonalasabb és változatosabb itt. Hogy kinek melyik város tetszik jobban, egyéni ízlés dolga.

Ha fel akarjuk fedezni a várost, a központban haladó bordó színű villamost keressük. Ingyenesen megtekinthetjük ezzel a város nevezetességeit. Ez a legjobb módja annak, hogy a város legfontosabb látnivalóit megismerjük.

Amennyiben e látnivalókat belülről szeretnénk megtekinteni, természetesen erre is van lehetőség. A legszebb, és amit érdemes megnézni, az a városmúzeum. Itt mindent megtudhatunk a városról. Az állatkertet se hagyjuk ki, hisz itt a világ különféle állataival találkozhatunk, ugyanakkor Ausztrália egyedi élővilágát is megismerhetjük.

Az éjszakai élet is fontos szerepet játszik a város életében. Nyugodtan vessük bele magunkat az éjszakába, próbáljuk ki a helyi szórakozóhelyeket, és a különböző show-kat is megtekinthetjük.

Melbourne repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Melbourneben egy nemzetközi repülőtér van, a Melbourne Tullamarine Nemzetközi Repülőtér(MEL), amely 19 Km-re fekszik északi irányba a belvárostól.

A városba való bejutás egegyszerűbb módja, ha SkyBus-szal utazik. A SkyBus-ok 10 percenként indulnak a repülőtérről Melbourne belvárosába, egy jegy 17$-ba kerül egy útra, de oda vissza csak 28$. Természetesen, mint minden repülőtéren itt is talál taxit, illetve minibuszokat és autóbérlési lehetőségeket is.

Melbourne időjárása, éghajlata

Melbourne éghajlata mérsékelt, a nyár meleg, a tél enyhe, az eső kevesebb, mint a nagyobb Ausztráliai városokban.

A legmelegebb nyári hónapokban (december, január február) a maximum hőmérséklet átlaga 25 fok körül van, ami nagyjából megfelel a Magyar nyári hőmérsékleteknek. A leghidegebb téli hónap a július, ilyenkor a maximum hőmérséklet átlaga 13 fok, míg a minimum hőmérséklet átlaga 6 fok, ami nagyjából a mi áprilisunknak, vagy októberünknek felel meg.

A csapadék nagyjából egyenletesen oszlik meg, a legcsapadékosabb hónap október, a legszárazabb január.

Mit érdemes Melbourneban megnézni

Ha szeretné megnézni Melbourne főbb látnivalóit, érdemes egy sétahajókázással egybekötni a Yarra folyón, ami kettészeli a várost. Ha már hajózik a Yarra folyón, érdemes egy kis időt tölteni a folyó torkolatánál fekvő Williamstown-ban, ami egy tipikus korabeli kis ausztrál város.

A tömegközlekedés nagyon jó Melbourneben, és érdemes kipróbálni a villamost is, ami a városnak egy ikonikus pontja.

Melbourneben sok a zöld rész, park, amelyek közül talán a leghíresebb az Austral Open-nek helyet adó Melbourne Park. Ugyanilyen híres park az Albert Park, ahol a forma 1-es futamokat szokták megrendezni. Érdemes még elmenni a Melbournei Állatkertbe, amelyik 1862-ben nyitotta meg kapuit.

Az Anzac Emlékmű is zöld környezetben van érdemes ezt is megnézni

Ha szeretné Melbourne-t felülről is megnézni érdemes elmenni az Eureka toronyhoz, aminek a kilátó része 285 méter magasan van.

Ha elfáradna a városnézésben, érdemes picit pihenni a Phillip öböl valamelyik strandján, vannak homokos és füves részek is. A leghíresebb talán a belvárosból 20 perc alatt elérhető St Kilda.

Érdemes elmenni a hatalmas Queen Victoria piacra is, amelyik a világ egyik legnagyobb szabadtéri piaca, ráadásul már több,mint 125 éve működik.

Tény, hogy nem Melbourne a legtöbb látnivalóval büszkélkedő ausztráliai város, de érdemes ide is repülőjegyet foglalni, ha már Ausztráliáig eljutott. Lehet ez akár a végpontja egy nagyobb ausztráliai utazásnak, hiszen a vásárlási lehetőségek nagyon jók Melbourneben, ráadásul innen nem nehéz repülőjegyet találni vissza Budapestre.

Melbourne adatok

Alapadatok

  • Lakosság 3 744 000 Fő
  • Területe 8 830 km2
  • Időzóna GMT+10
  • Ország Ausztrália
  • Pénznem AUD ($)

Melbourne repülőterei