Brisbane repülőjegy
Választd ki hogy milyen helyre utaznál szívesen

Többet is választhatsz (maximum 6-ot), csak kattints az adott helyre a kijelöléshez

Brisbane repülőjegy

Brisbane repülőjegy

Ha a Brisbanebe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Brisbane repülőjegy árak oldalunkat.

Mivel Brisbane nagyon messze fekszik Budapesttől, közel 17 ezek km-re (a nettó repülési idő 21 óra), nagyon sok variáció van arra, hogy eljusson oda, sok légitársaság, különböző konstrukcióban kínál Brisbane repülőjegyet.

Természetesen közvetlen Budapest – Brisbane repülőjárat nincs, sőt a legnépszerűbb és legolcsóbb repülőjegyek Brisbaneba több átszállással vannak. A Quantas londoni, majd melbournei átszállással, a British Airways londoni, majd hongkongi átszállással, a Singapore Airlines frankfurti majd szingapúri átszállással, a KLM amszterdami majd szingapúri átszállással, az Air France párizsi majd guangzhou-i átszállással kínálja a legolcsóbb Budapest – Brisbane repülőjegyeket.

Brisbane

A Sir Thomas Brisbane kormányzóról elnevezett város Ausztrália harmadik legnagyobb és egyben legpezsgőbb metropolisza, ahol a hagyományos kultúra és a populáris értékek egyszerre adnak egyedi varázst és színt a Csendes-óceán közelében élő lakosok, s az ide látogató turisták számára.

Az egykori fegyenctelep először koronagyarmattá, majd ezt követően háborús központtá, végül pedig üzleti fellegvárrá alakult, végigvonultatva a hírességek és nevezetességek végtelen sorát. Központi utcái a királyi család női és férfi tagjainak nevét viselik, mindennapjai, a táj festői szépsége, valamint vibráló életereje még Elvis Presley-t is megihlette, aki egy dallal tisztelgett „Bris Vegas” előtt. Az úgynevezett „Story Bridge” (Történetek hídja) nemzeti ikonná vált; a Szent István Székesegyház az ausztráliai Római Katolikus Érsekség egyik legrégebbi, neogótikus stílusban épült katedrálisa, a GOMA (Queensland Gallery of Modern Art), vagyis a Queenslandi Modern Művészetek Galériája pedig számtalan külföldi és hazai performansznak ad helyet, „összebékítve” a múltat a jelennel, új távlatokat nyitva meg alkotó és műélvező között.

Infrastruktúrája fejlett, számtalan televízió és rádió csatornát üzemeltet, nem beszélve azokról a természeti látványosságokról, melyek Sydney és Melbourne mellett a harmadik legkedveltebb központtá teszik az Ausztráliába látogató turisták számára. A városi botanikus kertek ritka és szokatlan „fajok” gyűjteményét vonultatják fel (Bambusz, pálma, füge, cikász), míg a környező parkok és sétányok ideális helyszínt biztosítanak romantikus andalgásra, páros vagy éppen páratlan naplemente tanulmányozásra.

Brisbane repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Brisbane Repülőtér (BNE) a város központjától 19,2 Km-re fekszik észak-keleti irányban közvetlenül a tengerparton. A reptér a maga éves 21 milliós utasforgalmával Ausztrália 3. legforgalmasabb repülőtere a Sydney Repülőtér (SYD), és a Melbourne Repülőtér (MEL) után. A repülőtér a Virgin Australia, a Quantas és a Jetstar légitársaságok bázis reptere, ez utóbbi fapados légitársaság bonyolítja a világ 12. legforgalmasabb járatát Brisbane és Sydney között.

A Brisbane Repülőtér (BNE) hivatalos oldala

Talán a legegyszerűbb módja, hogy bejusson a belvárosba a vonat, ami 15 percenként jár reggel 5:45 és 22 óra között a reptérről a belvárosba és vissza. Az út mindössze 20 perc és egy oda-vissza jegy 30 AUD-ba, ~6 300 Ft-ba kerül.

Minibusszal is beutazhat a városba, ez csak picivel drágább 32-40 AUD-ba kerül (úti céltól függően) és akár online is lefoglalhatja ezen az oldalon.