Manchester repülőjegy

Manchester repülőjegy

Manchester repülőjegy

Ha a Manchesterbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Manchester repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyeket csak a Ryanair és a Jet2.com fapados légitársaság kínál, de népszerű és keresett Manchester repülőjegyeket az Air France, a SWISS, a Lufthansa, valamint a KLM légitársaságok is kínálnak átszállással.

 

Mikor érdemes Manchester repülőjegyet foglalni

Manchesterbe a leginkább a nyári hónapokban utaznak a turisták. Ilyenkor kellemesebb az Időjárás és számos fesztivál, rendezvény van a városban, Mivel ilyenkor többen keresnek szállást és repülőjegyet Manchesterben, nem ez a legolcsóbb időszak. A téli hónapok hidegek és csapadékosak ilyenkor elég kevés a turista, de ezt az időszakot a barátságtalan idő miatt nem javasoljuk a turistáknak. A legideálisabb talán a kora őszi vagy a késő tavaszi időszak, ilyenkor még olcsóbban lehet Manchesterbe utazni, de még nincs nagyon sok turista.

Manchester

Manchester mindig is fontos szerepet játszott Anglia életében, hisz itt jelentős volt a nehézipar. A világháború alatt itt gyártották a legtöbb repülőgépet. Talán ennek is köszönhető, hogy a németek rengeteget bombázták, aminek hatására nagyon megrongálódtak az épületek, sőt a történelmi központ majdnem teljesen porrá is vált. Az 1996-os terrortámadás következtében egy teljes mértékű városfelújítás vette kezdetét, ami sok helyen még napjainkban is tart.

A felújításnak köszönhetően folyamatosan változik a város arculata, de a múzeumok, a kiállítótermek, galériák még mindig a legfontosabb turistacélpontok a városon belül. Amennyiben klasszikus zenére vágynak füleink, az európai hangversenytermek közül a manchesteri a legjobb, ez a Bridgewater Hall. Itt szinte minden nap vannak koncertek, jó esti program lehet.

A vásárlásnak is hódolhatunk a városban. Az olyan piacok a legkedveltebbek, mint a Farmer-piac, Francia-piac vagy a színkavalkádot nyújtó virágpiac. Itt szinte mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet. Érdemes itt nézelődni, hisz nem csak a színben, hanem illatban is lenyűgöző.

Manchester nemcsak kulturális város, hanem egyben oktatási központ is. A rengeteg iskola, a méltán világszínvonalú egyetemek nagyon sok jól képzett embert bocsátanak minden évben útjukra. Nagy népszerűségnek örvend például a Királyi Északi Zenei Főiskola. Ide bejutni csak több állomásos rostán keresztül lehet, az itt tanulók szerint megtiszteltetés az ódon falak között tanulni.

Manchester mindenki számára feledhetetlen élményekkel szolgál, és folyamatosan változik, megújul.

Manchester repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Manchesternek egy nemzetközi repülőtere van, a várostól 15 km-re fekszik, déli irányban.

Ha Ryanair repülőjárattal utazik Manchesterbe, a T3-as terminálra fog érkezni. Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, 24 órás busz szolgáltatás van. A buszmegállók 10.15 perc gyaloglásra vannak mindhárom termináltól, de igénybe lehet venni a mozgójárdákat is.

Manchester központjába a 43-as busszal juthat be (ugyan ide megy, de más útvonalon a 44-es és a 105-ös busz is), de igénybe veheti a 18-as buszt, amelyik a Trafford Centre-ig megy, a 19-es busz Altrincham-ba mennek.

Vonattal is bejuthat Manchesterbe. A vonatállomás 15 percre van gyalog a reptértől de itt is tud mozgójárdákat használni. Jegyet a peronon elhelyezett automatákban váltható (4,5 font egy jegy)

Manchester időjárása, éghajlata

Manchester időjárása meglehetősen változékony és eléggé kiszámíthatatlan. A nyár enyhe és talán picivel kevesebb az eső, a tél hideg nedves, de hó ritkán esik.

Júliusban és Augusztusban a maximum hőmérséklet átlaga 20 fok körül van, télen a minimum hőmérséklet átlaga fagypont körül van. A legkevesebb eső májusban és júniusban van, ezért, ahogy feljebb már említettük, talán a késő tavaszi időszak a legideálisabb, jogy repülőjegyet foglaljon Manchesterbe.

Mit érdemes Manchesterben megnézni

Ha szeretné megnézni Manchester látnivalóit a legegyszerűbb, ha gyalog indul el. A városközpontból a legtöbb nevezetesség elérhető gyalog, ráadásul a központban ingyenes buszjárat van (Metroshuttle), amely összeköti a főbb vasútállomásokat, bevásárlóközpontokat. Ha távolabbi, külvárosban lévő látnivalót szeretne megnézni, Manchesternek kivalló tömegközlekedése van.

Ha Manchester repülőjegyet foglal és van ideje a városnézésre, feltétlenül menjen el a Castlefield-ba ahol egy helyreállított római erődbe tekinthet be. Érdemes megnézni a Machester United focicsapat stadionját, ahol egy múzeumot is megtekinthet. Már említettük, hogy Manchesterben található Anglia legnagyobb bevásárló központja is az Arndale Center, ide is érdemes ellátogatni, illetve, ha már bevásárlóközpont, érdemes a Printwoksbe is elmenni.

Ha kultúrára vágyik, érdemes ellátogatni a Manchester Art Gallery-be, a Museum of Science & Industry-ba, az Urbis kiállítás központba, a Stockport Hat Works Museum-ba, a Imperial War Museum North-ba, és a People's History Museum-ba.

Manchester adatok

Alapadatok

  • Lakosság 498 000 Fő
  • Területe 116 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Anglia
  • Pénznem GBP (£)

Manchester repülőterei