London repülőjegy

London repülőjegy

London repülőjegy

Ha a Londonba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg London repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest London repülőjegyek a Wizz Air, Ryanair, easyJet, British Airways, repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Lufthansával, Air France-szal, Swiss Air-rel, KLM-mel is.

 

Ha fapados Budapest London repülőjegyet szeretne foglalni, szerencséje van, mert 3 fapados légitársaság is indít közvetlen repülőjáratokat, az easyJet, a Wizz Air és a Ryanair. A három fapados közül a Wizz Air és a Ryanair ultra fapadosnak számít azaz ha az indulás előtt jóval (2-3 hónap) foglal, akár pár ezer forintért is meg tudja venni a repülőjegyet. Az időpontok is nagyon gyakoriak, a Ryanair napi 2-4 alkalommal, a Wizz Air szintén napi 2-4 alkalommal, az easyJet pedig heti 8 alkalommal indít Londonba repülőjáratot.

Ha fapados London repülőjegyet foglal, az easyJet London Luton (LTN) és London Gatwick (LGW) repülőtérre, a Wizz Air London Luton (LTN) repülőtérre, a Ryanair pedig London Stansted (STN) repülőtérre indítja repülőjáratait.

Kézenfekvő, hogy a legolcsóbb Budapest London repülőjegyet a fapados légitársaságoknál lehet foglalni, amiről fent írunk. Ha azonban Ön nem csak a repülőjegy árát, hanem a teljes utazás költségét nézni, ha nem szeretne a beszállás előtt már1 órával sorba állni csak, hogy jó helye legyen a gépen, ha fel szeretne adni poggyász, ha enni szeretne és kényelmesebben nagyobb lábtérrel utazna, vagy ha csak egyszerűen nem szereti a fapadosokat, akkor is lehet olcsón Budapest – London repülőjegyet foglalni.

Arról hogy általában hogyan lehet olcsó repülőjegyet foglalni, arról itt írunk és ezek a tanácsok igazak akkor is ha olcsó repülőjegyet szeretne Londonba foglalni. Vannak azonban további lehetőségek, hogy olcsóbbá tegye az utazást, még ha nem is fapadossal utazik.

A hagyományos, nem fapados légitársaságok közül csak a British Airways kínál közvetlen repülőjegyet Londonba de nem mindig ez a legolcsóbb. Az Air France, a KLM és a Lufthansa hasonló (esetenként olcsóbb) repülőjegyet kínál átszállással, mint a British Airways átszállás nélkül.

Ha összevetjük, a fapados és nem fapados repülőjegy árakat Londonba, az átlagos különbség ugyanarra az időpont 30 000 Ft körül van. Ha a fapadosnál elsőbbségi beszállást is vesz, hogy ne kelljen sorba állni, felad poggyászt, eszik vagy iszik valamit a repülőgépen és még azt is beleszámolja, hogy a fapadosok által használt repülőterekről drágább a bejutás, nagyjából ugyanannyiba fog kerülni az út a hagyományos légitársaságokkal. Ha a lehető legolcsóbban szeretné megúszni a repülőjegyet és ezért hajlandó lemondani az előbb felsoroltakról, akkor a fapados légitársaságokat, azon belül is a Wizz Air-t vagy a Ryanair-t ajánljuk.

Londont szinte egész évben sokan látogatják, magyarul a londoni turistaszezon nagyjából egész éves. A két legnagyobb csúcs nyáron, illetve a karácsonyi időszakban van, így talán a legjobb időszak egy Londoni utazáshoz a tavasz, ekkor érdemes London repülőjegyet foglalni

Ha az időjárást is figyelembe vesszük, talán a nyári hónapok, azok közül is leginkább július a legalkalmasabb, hogy repülőjegyet foglaljon Londonba.

London

Az Egyesült Királyság, azon belül is Anglia fővárosa, világszintű oktatási, kereskedelmi, szórakoztatóipari, kutatási és fejlesztési, szórakoztatóipari, turisztikai, közlekedési és divatközpont: ez London, az Európai Unió legnagyobb területtel rendelkező városa.

London területéről az ókori római kor előttről kevés lelet maradt ránk. A várost a rómaiak alapították az akkori Britannia provincia fővárosaként azt követően, hogy Claudius császár az I. században meghódította a mai Anglia jelentős részét. A Római Birodalom bukása után a várost elhagyták a rómaiak és csak a IX–X. század környékén népesült be újra. Ezt követően gyorsan növekedésnek indult, hamarosan magába olvasztotta a közeli Westminstert, majd a következő évszázadok során a környező kisvárosokat és falvakat is.

A XVI. századtól főváros, arculatát az elmúlt száz év során a legjelentősebb mértékben a német bombázások szabták át. Az ekkor elpusztult területek az 1950-es és 1970-es évek között épültek újra a legváltozatosabb stílusokban, ezért London mai városképe nem egységes építészeti szempontból.

A városban elképesztően sok népcsoport él, London területén 300 különböző nyelvet beszélnek. Számos helyszínt a világörökség részének nyilvánítottak, ide tartozik például a Tower of London, a Westminster-palota, a Westminster apátság, Greenwich vagy éppen a Királyi Botanikus Kert.

London szállás

London szállás

Ha Londonba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, London szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer London szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

London szállás 3 154 Ft/fő/nap-tól »

London látnivalók

London látnivalók

Ha azon töri a fejét, hogy hogy járja majd körbe Londont, akkor ne aggódjon! A tömegközlekedés nagyszerű eszköz erre. A legendás piros buszokról minden látható és minden elérhető, és ha napi jegyet veszünk az ára sem vészes, attól függően hogy melyik zónákban szeretnénk mozogni, £7,2 és £14,8 között mozog.

London bővelkedik látnivalókban, már csak ezért megérné repülőjegyet foglalni Londonba.

London latnivalók bővebben »

London időjárás, éghajlat

London időjárás

London éghajlata óceáni, amit a gyakori esők, enyhe tél és nem túl forró nyár jellemez, de az elmúlt egy évtizedben London időjárása sokszor cáfolt rá erre.

Talán meglepő, sokan nem tudják, de az évi csapadék mennyisége szinte milliméterre megegyezik Budapest évi csapadék mennyiségével. A különbség az eloszlással van. Nálunk gyakoribb a heves esőzés, még Londonra inkább a hosszú ideig tartó „csendes” esők a jellemző.

London időjárás bővebben »

London repülőtér

London repülőtér

Londonnak összesen 6 reptere van, de Magyarországról ebből csak 5-re érkeznek repülőgépek, ezekre lehet csak London repülőjegyet foglalni
A legnagyobb londoni repülőtér a Heathrow repülőtér (LHR), amelyik London nyugati részén található, a belvárostól 20 Km-re.
London City repülőtér (LCY), ahogy a neve is mutatja a városban van, London keleti részén a Themse mellett.
A Gatwick repülőtér (LGW), Londontól délre fekszik 45 km-re, ide a legtöbb esetben a fapados légitársaságok kínálnak repülőjegyet.
Stansted repülőtér (STN) közel 50 Km-re fekszik London belvárosától észak, észak-keleti irányba, és ide is többnyire csak fapados légitársaságok kínálnak repülőjegyet.
A Luton repülőtér 50-55 km-re fekszik északra Londontól és ide is leginkább fapados repülőjegyek szólnak.

London repülőterek bővebben »

London adatok

Alapadatok

  • Lakosság 7 557 000 Fő
  • Területe 1 610 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Anglia
  • Pénznem GBP (£)

London repülőterei