Tate Modern, London látnivalók

Tate Modern

Tate Modern

A Tate Modern egy a brit fővárosban található modern művészeti galéria, amelyet az egykori Bankside power Station erőmű épületében alakítottak ki. Az eredetileg Sir Giles Gilbert Scott által megtervezett épületet az erőmű 1981-es bezárása után a híres Herzog & de Meuron építészpáros alakította át, amely után alkalmassá vált arra, hogy múzeumot létesítsenek benne. A Tate Modern a Tate csoport tagja a Tate Britain, Tate Liverpool, Tate St Ives és Tate Online intézményekkel együtt. Kapuit 2000-ben nyitotta meg.

A múzeumban az 1900-as évek legelejétől egészen napjainkig megtalálhatóak modern és kontemporális művészeti alkotások. A műtárgyak a múzeum első négy emeletén helyezkednek el. Az épület hét emelettel rendelkezik, melyeket eredetileg 1-től 7-ig számoztak, 2012-től kezdve azonban már 0-tól 6-ig, így jelenleg a múzeumi rész maga a 0-4 emeleteken található. A fő gyűjtemény az épület négy szárnyában található elosztva, mindegyik rész mintegy fél emeletet foglal és mind saját tematikával rendelkezik.

Az épületet legkönnyebben a Blackfriars metróállomás irányából lehet megközelíteni, de több más megálló is található a közelben. A közelben található egy kikötő, ahol működik a „Tate to Tate” járat, amely a Tate Britinnal köti össze az intézményt.

 

?!