Science Museum, London látnivalók

Science Museum

Science Museum

A Londoni Tudományok múzeumát 1857-ben alapították a South Kensington Múzeum részeként, majd 1909-ben lett önálló múzeum, mára már az egyik leghíresebb múzeum Londonban, amely 2,7 millió látogatót fogad egy évben több mint 5 emeleten.

Az Ötletet, hogy van létjogosultsága egy tudományos múzeumnak, az 1851-es Londoni Világkiállítás adta.

A múzeumban összesen 300 ezer kiállított tárgy van, melyek történetileg mutatják be a tudomány fejlődését, különösen a technológia és az orvostudomány ágazatban. A Science Museum-ban tekintheti meg többek között Stephenson első gőzmozdonyát, a világ első sugárhajtóművét, az első DNS modellt, az Apollo 10 parancsnoki kabinját.

A múzeum 4 témakörre osztva ad teljes áttekintést a tudomány különböző ágairól, mint ipar, mezőgazdaság, közlekedés, emberi test, természettudomány:

- A tudományt bemutató rész egy olyan gyűjtemény, amely azokat az eszközöket mutatja be, amelyek erősen hatottak a modern kultúrára. Bemutatja, hogy a tudósok miként kísérleteztek, elemeztek a következő témakörökben: csillagászat, fizika, kémia, matematika, földrajz, természettudomány, filozófia
- Az orvostudományi részleg gazdag gyűjteménnyel mutatja be társadalmi, kulturális és tudományos szempontból a gyógyítás tudományát.
- Az ICT (Information & Communications Technologies) részleg arra világít rá, hogy az információáramlás mára már a legnagyobb hatalmat jelenti és az egyik legfontosabb dolog az életünkben. Itt elektronikai, információs, számítástechnikai, gépészeti, média technológiai, hálózatokkal, internettel kapcsolatos tárgyakat, kiállításokat tekinthet meg.
- A Műszaki technológia részlegen, elsősorban a gyártással, termeléssel, illetve ezek fejlődésével kapcsolatos tárlatokat tekinthet meg.

A Science Museum ingyen látogatható (a 3D-s Imax moziért kell csak fizetni, ha azt is meg szeretné nézni) 10 órától 18 óráig minden nap. Bővebben a Science Museum saját oldalán

 

?!