National Gallery, London látnivalók

National Gallery

National Gallery

A Londoni Nemzeti Galériában 2300 elsősorban a nyugat-európai festők műveit tekintheti meg, melyek 1250-től 1900-ig születtek. A művészetek kedvelőinek ez egy kihagyhatatlan látnivaló Londonban, ami egyébként ingyen látogatható.

A képtárat 1824-ben nyitották meg a közönség előtt, de a National Gallery a végleges, mai helyét csak 1838-ban foglalta el, miután megépítették a klasszicista stílusú épületet 1836 és 1838 között London központjában a Trafalgar téren. Az épületet több alkalommal átépítették mivel a gyűjteménye rohamosan bővült, így sokszor túlzsúfolttá vált.

Mindkét világháború előtt elszállíttatták a gyűjteményt, így jelentős kár nem keletkezett a műkincsekben.

A képtárban megtalálható alkotásokat felsorolni felesleges, és nagyon hosszú lenne, érdemes viszont alaposan megtervezni a látogatást National Gallery oldalán, mivel a festmények nagy száma miatt nehéz egy nap alatt végigjárni a kiállító termeket.

Ízelítőül többek között a következő alkotók munkáit tekintheti meg: Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir, Cezanne, Van Gogh, Verocchio, Michelangelo, Rafaello, Tizian.

 

?!