London Eye, London látnivalók

London Eye

London Eye

A London „Szeme” óriáskerék az egyik legújabb londoni látnivaló, illetve élmény, ami 2000 márciusban fordult meg először. A London Eye, vagy más néven Millennium Kerék, az ezredforduló tiszteletére készült.

Az elindulása óta, az egyik ikonja, jelképe lett Londonnak ez a 135 méter magas óriáskerék, az indulásától 6 éve keresztül a világ legmagasabb kilátója volt.. Az indulása óta az egyik legnépszerűbb londoni látnivalóvá vált, évi 2,5 millió turista látogatja meg. A 135 méter magasról egész Londont belátni, egészen 40 km távolságba el lehet látni, amikor a kabin a legmagasabb ponton van. Az óriáskeréken összesen 32 zárt és légkondicionált kabin van, amibe egyenként 25 fő fér el, így összesen 800 ember tudja használni a London Eye óriáskereket.

A kerék általában nem áll meg, a le és felszállás is menet közben történik, de ez nem okoz gondot, hiszen a kabinok másodpercenként 26 centit haladnak (fogyatékkal élők beszállása esetén az óriáskereket megállítják). A 424 méter hosszú kört fél óra alatt teszi meg az óriáskerék.

Az aktuális belépődíjakról, illetve nyitva tartásról a London Eye hivatalos oldalán érdeklődjön.

 

?!