Kensington Palace, London látnivalók

Kensington Palace

Kensington Palace

A Kensington Palotát III Vilmos építtette, ahol 1689-től II Mary-vel lakott. III Vilmos súlyos asztmában szenvedett, így egy olyan helyet keresett Londonban, ahol jó a levegő. A Kensington Palotához tartozó hatalmas kert a Kensington Gardens valaha a Hyde Park része volt, ebből kerítették le. A Palota előtt egy Jakobinus katély állt itt, a Nottingham Ház, amit a királyi pár átalakítatott, illetve hozzáépítetett, ebből lett a Kensington Palace. Az 1691-es Londoni tűz elpusztította a palota egy részét, amit később márványból újraépítettek. Vilmos és Marry halála után a Palotát még nagyon sokszor alakították át, de mindig kedvelt tartózkodási helye volt ez a királyi családnak.

A huszadik század elején múzeumként működött a Kensington Palace, ahol főleg 17-18 századbeli ruhákat, ékszereket, bútorokat állítottak ki.

Napjainkban a Palota ismét a királyi család egyik rezidenciájaként szolgál. Diana hercegnőnek külön apartmanja volt a Kensington Palace-ben. Bár az ő apartmanja nem látogatható, a Kensington palotában a közönség megtekintheti a korabeli ruhákat, ahogy ez a századfordulón is volt.

Bővebben a Kensington Palace oldalán olvashat.

 

?!