Kensington Gardens, London látnivalók

Kensington Gardens

Kensington Gardens

A Kensington Gardens is az egyik gyönyörű látnivalója Londonnak. 100 hektáros területén számos látnivaló és pihenési lehetőség van. A Kensington Gardens valaha a Hyde Park része volt, amit II Vilmos megvett 1689-ben. Mivel Vilmos asztmában szenvedett, egy csendes, jó levegőjű helyet keresett, ahol felépítette a Kensington Gardens nyugati részén fekvő Kensington Palotát. A park leginkább a piknikezők körében népszerű, de sokan járnak ki ide egyszerűen csak napozni. A Kensington Gardens kivalló sportolásra is, sokan járnak ki ide futni, illetve kerékpározni (ez utóbbi csak bizonyos helyeken megengedett).

- A Kensington Gardens észak-nyugati sarkában található a Diana emlékére épített játszótér, ami a Peter Pan történetét dolgozza fel.
- Ha megéhezett, vagy megszomjazott, a játszótér mellett van a Broadwalk Cafe, ami egy félig nyitott kávézó, étterem, külön speciális gyermekmenükkel.
- A kert észak keleti részén található az Olasz kert, ami egy szökőkutakból és szobrokból álló, díszes vízikért.
- Az olasz kerttől picit délre van Peter Pan bronzszobra.
- Az Albert herceg emlékére készített aranyozott szobrokból álló emlékhely, nem messze keletre a Kensington Palace-tól fekszik.
- A Kensington Palota keleti oldalán terül el a Kerek Tó, ahol számos vízimadár látható

Bővebben a Kensington Gardens-ről >>>

 

?!