Hyde Park, London látnivalók

Hyde Park

Hyde Park

A londoni Hyde Park az egyik legnagyobb városi park a világon, így méltán sorolhatjuk fel London látnivalói között. 142 hektáron terül el és több mint 4000 fa, egy nagy tó, hatalmas rét és virágkert van a parkban, ami teljesen el tudja feledtetni velünk, hogy európa egyik legnagyobb és legforgalmasabb városának közepén vagyunk.

A parkban nem csak sétálni és pihenni lehet, az aktív pihenésre is kivalló helyszín, hiszen úszni, csónakázni, biciklizni, görkorcsolyázni is lehet a parkban, sőt, télen jégpálya is van, ahol korcsolyázni lehet. Számos sportpálya található a Hyde Parkban, ahol csapatjátékokat játszhat, de van itt tenisz és lovaglópálya is, a gyerekeknek pedig fantasztikus játszótér.

Ha megéhezett, vagy csak kávézna, teázna egyet a Hyde Parkban két tóparti étterem is van, ahol ezt megteheti.

A Hyde Parkban számos látnivaló van, mint például a Serpentine-híd, a Joy of Life szökőkút, a híres Archiles szobor, a Diana Memorial szökőkút.

A Hyde Park észak-keleti sarkában található a Speakers’s Corner, azaz szónokok sarka, ahol szabadon lehet vitázni és beszélgetni, sót akár hangtölcséren keresztül megosztani a mondanivalónkat.

Bővebben a Hyde Park-ról >>>

 

?!