Buckingham Palace, London látnivalók

Buckingham Palace

Buckingham Palace

A Buckingham Palota 1837-től a Brit uralkodó család londoni rezidenciájaként szolgált, ma a közigazgatási központja a Monarchiának.

Napjainkban számos rangos esemény színhelye, de ettől függetlenül nyitva álla látogatók részére, igaz nem csak nyáron, amikor a királyi család a nyári szabadságát tölti. Évi több mint 50 ezer vendég látogatja meg, mint valamilyen rendezvény, királyi esemény résztvevője.

Bár a Buckingham Palota nem egy múzeum, számos felbecsülhetetlen értékű műalkotás, berendezés díszíti, melyek a Királyi Gyűjtemény részei.

A 108 méter széles, 24 méter magas, és 120 hosszú klasszicista stílusban épült Buckingham Palace összesen 775 szobából, helységből áll.

Már maga az épület is gyönyörű szép, illetve a kiállítások is hatalmas élményt nyújtanak, mégis a legtöbben a napi őrségváltások miatt érkeznek a palotához, amely délelőttönként történik

A Buckingham palotában több tárlatot is meg lehet tekinteni, amelyeknek az aktuális a nyitva tartását, illetve a jegyárakat itt tekintheti meg.

 

?!