Liverpool repülőjegy

Liverpool repülőjegy

Liverpool repülőjegy

Ha a Liverpoolba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Liverpool repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen, átszállás nélküli Budapest – Liverpool repülőjegyet csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál. Ha alternatív megoldással szeretne eljutni Liverpoolba, azt javasoljuk, hogy Budapest Manchester repülőjegyet foglaljon, oda van közvetlen repülőjegy (Ryanair). A Manchester Repülőtér, csak 53 km-re van Liverpool városközpontjától, ami vonattal csak 1:20 perc, így olcsóbb és gyorsabb is repülővel eljutni Liverpoolba.

 

Liverpool

Liverpool kulturális élete az új évezredben jelentősen fellendült, köszönhetően annak, hogy 2008-ban Európa kulturális fővárosa volt. London után Anglia legnyüzsgőbb városa, jelentős könnyűzenei- és előadó művészeti történelemmel. Ki ne tudná, hogy a világhírű Beatles zenekar is itt alakult, ennek köszönhetően számos rajongót vonzanak a zenekarhoz köthető helyszínek, kiállítások.

A városban hét színház is várja a kultúra szerelmeseit, melyek közül a Philharmonic Hallban játszik a város büszkesége, a Királyi Liverpooli Filharmonikus Zenekar.

Liverpool nemcsak az akusztikus, hanem a vizuális művészetekben is bővelkedik: A Walker Art Gallery-ben pre-rafaelita festményeket láthatunk, a Sudley House a XX. század előtti festészet széles tárházával várja látogatóit, míg a Tate Liverpool Gallery-ben az észak-angliai modern művészetek gyöngyszemei találhatók. Aki kiállításokra mégsem szívesen jár, annak is szemet gyönyörködtető látványban lehet része Liverpoolban járva, hiszen több mint 2500 bejegyzett műemlék épülete van, vízparti látképe pedig a világörökség része. Nem is csoda, hiszen a kikötőváros történelme több híres brit építész munkásságát is jegyzi. Az anglikán székesegyház, a Miasszonyunk és Szent Miklós temploma, vagy a Royal Liver Building mind-mind impozáns épületek – hogy csak néhányat említsünk.

Nemcsak a különféle művészetek kedvelői, de a futballrajongók számára is közkedvelt városról van szó, mivel két nemzetközileg elismert csapattal is bír, az Everton FC-vel és a Liverpool FC-vel.

Liverpool repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Liverpool John Lennon Repülőtér (LPL) 14-kmre, délre fekszik a városközponttól. 2012-ben 4,5 millió volt a reptér utasforgalma, ami az Egyesült Királyság 10. legforgalmasabb repülőterének számít.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni Liverpool belvárosába, az Arriva Airlink 500-as buszjárat a leggyorsabb busz, ami a városközpontba szállítja utasait.