Leeds repülőjegy

Leeds repülőjegy

Leeds repülőjegy

Ha a Leedsbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Leeds repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Leedsbe egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Leeds repülőjegyet lehet foglalni a KLM és az Air France járataira.

 

Leeds

Leeds Anglia egyik leggyorsabban fejlődő városa, mely szinte csupán a turizmusból tartja el magát. A britek körében tartott szavazás szerint a „kedvenc brit város” címet kapta meg. Ez nem is csoda, hisz a tökéletes utak, a kiváló tömegközlekedés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre népszerűbb legyen. Rengeteg programmal várják a turistákat. Szinte nincs olyan hónap, hogy ne legyen valamilyen ünnepség, koncert vagy kiállítás.

Egyik leghíresebb program a karácsonyi vásár, mely minden évben 4-5 héten keresztül várja a vásárolni vagy csak nézelődni vágyókat. Ilyenkor természetesen nem csak a karácsonyi ajándékokat lehet beszerezni, de a díszvilágítás is lenyűgöző látványt nyújt. Európa legszebben és legjobban feldíszített városa Leeds. Minden évben tömegeket vonz a díszkivilágítás felkapcsolása, amit régi szokás szerint minden november negyedik keddjén a polgármester indít el.

Nem csak a karácsonyi vásár és a fények látványa vonzza a turistákat, hanem a Királyi Fegyvertár vagy a Henry Moore Szobrászati Központ is. Érdemes ezekre is időt szakítani, és végigsétálni, s ámulni a remek művek között. Itt található még az Északi Operaház valamint az Északi Balett Színház. Amennyiben sikerül valamelyikbe jegyet váltanunk, biztosak lehetünk benne, hogy feledhetetlen élménnyel fogunk távozni.

Tökéletes választás lehet egynapos kirándulásra is, de amennyiben szeretnénk jobban felfedezni a várost, érdemes több napot eltölteni itt.