Bristol repülőjegy

Bristol repülőjegy

Bristol repülőjegy

Ha a Bristolba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bristol repülőjegy árak oldalunkat.

Bristol repülőjegyet közvetlenül csak a Ryanair fapados légitársaság kínál, heti két indulási és érkezési lehetőséggel, kedden és szombaton. Átszállással a Brussels Airlines, az Air France, a KLM légitársaságok kínálnak Budapest – Bristol repülőjegyet.

 

Mikor érdemes Bristol repülőjegyet foglalni

Mivel a nyári hónapok a legmelegebbek és egyben a szárazabbak is Bristolban, ilyenkor érkezik ide a legtöbb turista. Ilyenkor a szállás picit drágább, de a repülőjegy ára nagyjából ugyan annyi Bristolba. Juliusban van a Kikötő fesztivál is, így talán ez az időszak a legzsúfoltabb.

A legideálisabb talán az április, vagy május, mert ilyenkor még kevés a turista, de az időjárás már jó (áprilisban 13 fog a csúcshőmérséklet átlaga), kevés a csapadék.

Bristol

Nagy-Britanniában elsősorban London számít népszerűnek a nyaralók körében, de ezen kívül több olyan város is található az országban, ami érdemes arra, hogy felfigyeljünk rá. Ilyen város a Londontól 185 kilométerre fekvő Bristol is, ami Anglia hatodik legnépesebb települése, és rengeteg történelmi emléket őriz.

Bristol évezredek óta lakott terület, már a XII. században városi státuszt kapott, a XIV. században pedig megye lett belőle. 60 ezer éves történelmi leletek tanúsága szerint már az őskorban is éltek itt emberek. A város nagyon megsínylette a második világháborút, a német légierőktől komoly csapásokat kellett elszenvednie. A várost az 1960-as években újították fel, ezért több torony és más építmény található benne ezekből az évekből.

Bristol egyik legnépszerűbb látnivalója az 1836-ban megnyitott állatkert, mely az egyik legnagyobb a szigetországban. Ha a városban járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki, az állatkert ugyanis felnőttek és gyerekek számára egyaránt tartalmas elfoglaltság. Látogassuk meg a székesegyházat, mely már közel 900 éve áll Bristolban, és ejtsük útba a bristoli kikötőt is, ami már a XIII. században is létezett. Ha különleges programra vágyunk, időzítsük bristoli utazásunkat júniusra, a Bristoli Természeti Fesztivál idejére, ahol több mint 100 program vár.

Bristol az Egyesült Királyság legnagyobb dél-nyugati városa, történelmi idők óta fontos központ, kikötőváros az Avon folyón. Bristolba nem csak azért foglalnak sok repülőjegyet, mert maga a város is érdekes, számos látnivalót tartogat, hanem, mert Bristol kitűnő kiindulási pont dél-nyugat Anglia különböző fontosabb városába, látnivalóihoz, mint például Bath városa, vagy Stonehenge.

Bristol repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Bristol repülőtere a Bristol Nemzetközi Repülőtér (BRS) 13 km-re fekszik dél-nyugati irányban a várostól.

A városba való bejutásnak a legegyszerűbb módja, ha az Airport Flyer Express busszal utazik, amely a Bristoli Főpályaudvarig közlekedik, 30 perc alatt ér be a városba. Az Airport Flyer Express busz éjjel-nappal közlekedik, a csúcsidőben 10 percenként, az oda-vissza jegy ára 10 £ felnőtteknek.

Bristol időjárása, éghajlata

Bristol fekvésének köszönhetően a legmelegebb angliai nagyvárosnak mondható. Amellett, hogy délen fekszik, a környező hegyek is megvédik a szélsőséges időjárástól. Bár éghajlatilag óceáninak mondható Bristol, nem érezhető ez olyan erősen.

A legmelegebb nyári hónap július, ilyenkor a maximumhőmérséklet átlaga 22 fok, és a csapadék sem sok, olyan a bristoli július, mint nálunk egy melegebb szeptember.

A leghidegebb és legcsapadékosabb hónap december és január, a minimum hőmérséklet átlaga 4 fok körül van (mint nálunk április végé). Hó és fagy ritka Bristolban még ezekben a hónapokban is.

Bristol adatok

Alapadatok

  • Lakosság 416 Fő
  • Területe 110 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Anglia
  • Pénznem GBP (£)

Bristol repülőterei