Birmingham repülőjegy

Birmingham repülőjegy

Birmingham repülőjegy

Ha a Birminghambe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Birmingham repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Birminghambe jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással a Lufthansa, a KLM, a Brussels Airlines és az Air France kínál olcsó Birmingham repülőjegyet.

 

Birmingham

Az Egyesült Királyság gazdasági, kulturális, politikai és katonai befolyásának köszönhetően nagyhatalomnak számít, melynek második legnagyobb saját önkormányzattal rendelkező városa Birmingham. A világ műhelye egyben kulturális és etnikai forgatag, ahol középkori emlékek és modernkori látványosságok egész sora tárul az ember szeme elé, ha ebbe a sokszínű városba látogat.

Az elmondások alapján például a Perrott’s Folly nevű torony inspirálta J.R.R. Tolkien írót A Gyűrűk ura című műve megírása során, de ez csupán egy azok közül a monumentális építmények közül, amik Birmingham utcáin sorakoznak. A Szent Márton templom a város egyik legrégebbi épülete, gyökerei még a 12. századba nyúlnak vissza. A Szent Csád katedrális a reformáció után épült első katolikus templom, míg a viktoriánus korban épült a Bíróság és a Tanácsháza.

Tolkien, Arthur Conan Doyle, de Samuel Johnson nevét sem szabad kifelejteni, amikor a brit városról beszélünk, hiszen valamennyien jelentős szereplői, alkotói voltak a város mindennapjainak, életének.

A város komoly hangzása mögött oktatási rendszerének köszönhetően valóban mély tudás lapul, azonban az éjszakai élet, a fesztiválok, a művészetek és természetesen a zene egyik nagy hódolója is. Innen indult a Black Sabbath pályafutása, vagy éppen a manapság olyan nagy sikereket elérő The Independent zenekaré. Két stílus, két különálló világ, mégis jól megférnek egymás mellett, hiszen a brit település hírnevét öregbítik.

Aki Birminghambe látogat, megkóstolhatja a páratlan ízvilággal rendelkező brit sörök bármelyikét, illetve a Cadbury csokoládé számtalan változatát. Ezt még Gombóc Artúr is megirigyelné, hiszen van belőle mogyorós csoki, tejcsoki, étcsoki, forró csoki, és így tovább.

Birmingham az élet és vidámság otthona Töltsön hát el Ön is pár napot a brit birodalom egyik jelentős központjában és élvezze a kikapcsolódás örömteli perceit!

Birmingham repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Birmingham Repülőtér (BHX) a városközponttól 15,6 km-re dél-keletre fekszik a város központjától. Habár több légitársaságnak is központi reptere (Ryanair, Flybe, Tomas Cook), egyik sem kínál ide Budapestről közvetlen repülőjegyet. A reptérnek picivel nagyobb a forgalma, a Ferihegyi repülőtérnél, ez a viszonylag magas szám annak is köszönhető, hogy számos belföldi repülőjárat indul innen.

A városba való bejutáshoz a vonat a legkézenfekvőbb. A vonatállomás a repülőtér mellett van, de ingyenes egysínű vasút közlekedik ide. A vonatút mindössze 10 perc és 3,3 £-ba kerül. 4 buszjárat is érinti a repteret, a 900-as, a 966-os, a 777-es és a 97-es, amelyek Birmingham és a környező települések különböző pontjaikra közlekednek.