Washington repülőjegy

Washington repülőjegy

Washington repülőjegy

Ha a Washingtonba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Washington repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Washington repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással, a Lufthansa, a Uniterd Airlines, az Air Canada, az Austrian Airlines, a KLM, a Brussels Airlines, az Air France és a British Airways kínál olcsó Washington repülőjegyet.

Ha nem talál megfelelő árú repülőjegyet Washingtonba érdemes megpróbálni a Baltimore repülőjegyek kesését is, mivel a két város közel van egymáshoz (55 km) és vonattal 50 perc alatt át lehet jutni Baltimore-ból Washingtonba.

 

Washington

Ha valaki az amerikai kontinensre utazik, azon belül is az USA-ba, akkor szinte biztos, hogy a fővárost is megcélozza. Hol másutt lehetne többet megtudni az amerikai történelemről és kultúráról, ha nem a Fehér Ház otthonában?

Legtöbbünknek, ha amerikai nagyvárosra kell gondolnia, egy felhőkarcolók uralta modern városkép jut eszébe, ám Washingtonba érve ennek éppen az ellenkezőjével találkozhatunk. A városvezetés annakidején gondosan megtervezte Washington városképét, s ebbe az is beletartozott, hogy magasságkorlátozást rendeltek el. Bár a törvény többször módosult, még ma is hatályos, s a városban nincs magasabb épület a 169 méteres Washington-emlékműnél. Emellett Washingtonban változatos építészeti kép tárul a szemünk elé: Találunk itt neoklasszikus, gótikus vagy éppen modern stílusban emelt építményt. Kiemelt turista látványosság a Fehér Ház, a Thomas Jefferson-emlékmű, a Washingtoni Nemzeti Katedrális, a Lincoln-emlékmű, a Capitolium. Ha nem is megyünk be mindegyik épületbe, annyi időt azért érdemes rááldozni, hogy legalább előttük elhaladva megcsodáljuk őket.

A város közepén található a National Mall, melynek hatalmas terén több amerikai vezetőnek állítottak emlékművet. Washington D.C. 18 múzeummal várja az érdeklődő tömeget, így van lehetőségünk válogatni, Amerika mely arcát kívánjuk hathatósabban tanulmányozni. Bizonyára minden ide utazó számára nagy élményt jelent majd az amerikai filmekből (is) már jól ismert helyszíneket élőben is megtekinteni.

Washington repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Washingtonnak két nemzetközi repülőtere van, a városhoz közelebbi a Washington Ronald Reagan Repülőtér (DCA) 9,5 km-re fekszik a városközponttól délre. A repülőtérnek 9,5 milliós éves utasforgalma van, amivel a 25. legfogalmasabb repülőtérnek számít az USA-ban.

A városba való bejutás viszonylag egyszerű, mivel a metró megáll a reptérnél is, amellyel el tud jutni a belvárosig.

Washington másik, nagyobb utasforgalmú repülőtere a Washington Dulles Repülőtér (IAD) 44,4 km-re észak-nyugatra fekszik a városközponttól. A repülőtérnek 2012-ben 10,7 milliós utasforgalma volt, így az USA 23. legforgalmasabb repülőtere.

Washingtonba a legolcsóbban a Washington Flyer buszokkal lehet eljutni, amelyek napközben fél óránként indulnak a belvárosba.