Jungle Island, Miami látnivalók

Jungle Island

Jungle Island

A Jungle Island egy interaktív zoológiai park, mely Miamiban található, a Watson Island nevű szigeten. Az intézményt 1936-ban alapították Parrot Jungle néven, mely hivatalosan is a legelső turistalátványosságnak számított a városban. Az eredeti elképzelés szerint egy olyan természetes környezetet szerettek volna létrehozni, ahol a madarak szabadon repülhetnek, a növények zavartalanul fejlődhetnek, s mindebbe a látogatók betekintést nyerhessenek. A parkot kanyargós csigalépcsőkkel és ösvényekkel látták el, melyeket korallkövekből készítettek, valamint függőkerteket is kialakítottak, hogy a talaj menti növények zavartalanul fejlődhessenek.

A park központjában az ún. Jungle Theater (dzsungel színház) található, ahol a látogató a világ minden tájáról származó állatokkal találkozhat. Itt él a hire Hercules is, aki az oroszlán és a tigris közötti átmenet. A park otthont ad számos betanított papagájnak, hüllőnek, pingvinnek és flamingónak is, s minden egyes nap előadást tartanak a dzsungel színházban. A világ szinte összes állatfaja megtalálható itt, sőt némelyek meg is érinthetőek, fényképekzedni is lehet velük.

A Jungle Island Miami egyik fő látványossága, mely látogatók millióit vonzza évente. Ideális családi vakációkhoz vagy tudományos megfigyelésekhez, hiszen ebben az intézményben a látogató természetes környezetükben csodálhatja meg a legkülönbözőbb állatfajokat szerte a világból.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!