Hawaii repülőjegy

Hawaii repülőjegy

Hawaii repülőjegy

Ha a Hawaiira szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Hawaii repülőjegy árak oldalunkat.

Hawaii légvonalban több mint 12 ezer Km-re fekszik Magyarországtól, égy fizikálisan is nehéz lenne közvetlen repülőjáratot indítani ide, de ezt a Hawaii repülőjegyek iránti érdeklődések alacsony száma sem indokolná.

A nagy távolság és a viszonylag alacsony keresettségnek köszönhetően minimum két átszállás szükséges ahhoz, hogy Budapestről Hawaiira repüljön, és fel kell, hogy készüljön arra, hogy az átszállási időkkel együtt a teljes út picivel több lesz, mint egy egész nap a legjobb esetben is. A legtöbb esetben Los Angels-en keresztül vezet az út, ha megteheti érdemes úgy Hawaiira utazni, hogy Los Angeles-ben eltölt pár napot. Ezt főleg a visszaútra ajánljuk, hisz nincs annál rosszabb, hogy ha egy pihentető Hawaii útról visszatérve, az több mint egynapos út miatt fáradtan ér haza.

 

Hawaii

Bár a Hawaii-szigetek Polinéziában található, az Amerikai Egyesült Államok 50. tagállama 1959-óta. A szigetcsoport összesen 8 szigetből áll, amelyek közül a legnagyobb maga a Hawaii-sziget, mégis talán a legfontosabb Oahu-sziget, mivel itt található a főváros Honolulu és ezen a szigeten él a lakosság ¾-e. Ezen a szigeten található Hawaii leghíresebb üdülőövezete Waikiki és Pearl Harbor is, amelyet a történelemből ismerhetünk leginkább.

Hawaii legforgalmasabb repülőtere Oahu szigetén Honolulu mellett található, de számunkra talán a Hilo Nemzetközi Repülőtér (ITO) a legfontosabb, hiszen a United Airlines repülőjáratai Los Angelesből ide érkeznek, és a legtöbb setben, amikor Budapest – Hawaii repülőjegyet keres, Los Angelesen keresztül fogja megtalálni a legolcsóbbakat.

Hawaii időjárását két évszak határozza meg, a májustól októberig tartó száraz, és az októbertől áprilisig tartó nedves éghajlat. Hőmérsékletben nincs nagy különbség a két évszak között, a leghidegebb hónap, január átlagos hőmérséklete 23 fok, míg a legmelegebb hónap, augusztus átlagos hőmérséklete 28 fok. Az óceán vizének hőmérséklete egész évben alkalmas a fürdésre 24-27 fok között alakul, de a nedvesebb időszakban nagyobbak a hullámok, így bár a hőmérséklet engedné, mégsem annyira ajánlott mindenhol fürdeni.

Az eső nyilvánvalóan a nedvesebb évszakban, azon belül is decemberben és januárban több, de érdemes megemlíteni, hogy a magasabban fekvő hegyi vidékeken esik le az eső nagy része, illetve ott jóval több eső esik, mint az alacsonyabban fekvő részeken (ott is esik, csak kevesebbet)

Ha Hawaiira szeretne repülőjegyet vásárolni, érdemesebb a kevésbé csapadékos évszakra foglalni, ha szeretné kiélvezni a trópusi napsütést.