Chicago repülőjegy

Chicago repülőjegy

Chicago repülőjegy

Ha a Chicagoba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Chicago repülőjegy árak oldalunkat.

Chicagoba, a nagy távolsága miatt és mert nem utaznak sokan Budapestről ide nincsennek közvetlen repülőjegyek, de a távolsághoz képest viszonylag olcsó Budapest Chicago repülőjegyet kínál a Lufthansa, SWISS, a KLM, az Air France és az Alitalia légitársaság.

 

Chicago

Az igazi nagyvárosok kedvelőinek kihagyhatatlan úti cél Chicago, az Illinois államban, a Michigan-tó partján elterülő metropolisz. Chicago az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnépesebb városa, számos hatalmas épülettel – felhőkarcolók tömkelege uralja a városképet, a hatalmas épületek tetejéről pedig az egész terület kiválóan belátható. Itt építették meg a világ első felhőkarcolóját is.

Chicagóban jól érezhetik magukat azok, akik szeretik járni a városokat, esetleg vásárolnának is. A város leghíresebb sugárútja a Magnificent Mile, ami nemcsak a színes forgataga miatt érdekes: a vásárlás kedvelőinek valódi Kánaán, hiszen a hatalmas épületek aljában egymást érik a butikok, ahol világhírű márkák darabjait szerezhetik be az arra vágyók. Ha pedig a vásárlás során megéheztünk, remek éttermekben hódolhatunk a gasztronómiai élvezeteknek.

Chicagóban a múzeumok kedvelői sem unatkozhatnak, a Historical Society nevet viselő múzeumban például a város múltjáról szerezhetünk bővebb ismereteket, Art Institute Of Chicagóban, pedig képzőművészeti, valamint fotó- és szoborkiállítás kápráztatja el a művészetek kedvelőit. A gyerekek sem unatkozhatnak a városban, hiszen található itt egy hatalmas vidámpark, és egy több mint 1000 fajt felvonultató állatkert is.

Chicago repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Chichago-nak két nemzetközi repülőtere van a forgalmasabb O'Hare Repülőtér(ORD)és a kisebb Midway Repülőtér (MDW).

A nagyobbik chicagói repülőtér, az O'Hare Repülőtér(ORD) 27 km-re észak-nyugatra fekszik a városközponttól. A repülőtérnek évi 67 milliós utasforgalma van, amivel a 2. legforgalmasabb repülőtér az USA-ban (Atlanta után) és a világ 5. legforgalmasabb repülőtere.

Tömegközlekedéssel a leggyorsabban a Blue Line vonatokkal lehet bejutni, ami napközben 5-10 percenként közlekedik, és 2,25 $-ba kerül. Szerencsére Chicaho-nak elég jó a tömegközlekedése, így összesen 15buszjárat érinti az O'Hare Repteret, melyekről bővebben itt olvashat.

A Midway Nemzetközi Repülőtér (MDW) 17-km-re dél-nyugatra fekszik a Chicago központjától. Ugyan ez a kisebb forgalmú chicagói reptér az éves utasforgalma 9,5 millió, így az USA 26. legforgalmasabb repülőtere. Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, busszal teheti meg, összesen 7 buszjárat áll meg a Midway Repülőtéren, melyekről bővebben itt olvashat.