Madrid repülőjegy

Madrid repülőjegy kereső

 

 

Budapest - Madrid repülőjegy árak

Odaút Visszaút Ár
2014-07-08 Csak oda repülőjegy 9 761 Ft-tól
2014-05-29 Csak oda repülőjegy 10 303 Ft-tól
2014-07-10 Csak oda repülőjegy 10 363 Ft-tól
2014-09-27 Csak oda repülőjegy 11 304 Ft-tól
2014-06-14 Csak oda repülőjegy 12 289 Ft-tól

Madrid szállás

Madrid repülőjegy

Madrid repülőjegy

Ha a Madridba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a baloldali repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).
Ha csak a repülőjegy ár számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Madrid repülőjegy árak oldalunkat.
A legkeresettebb Budapest Madrid repülőjegyek a WizzAir repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet easyJet-tel, RyanAir-rel, KLM-mel, Lufthansával is.

Mikor érdemes Madridba repülőjegyet foglalni

Figyelembe véve Madrid klímáját, a legjobb, ha ősszel foglal Madridba repülőjegyet. A városban ilyenkor ideális az időjárása a látnivalók megtekintéséhez, illetve októberben a legolcsóbbak a szálloda árak Madridban. Mivel ebben az időben kevesebben utaznak Madridba, a repülőjegy árak is olcsóbbak, illetve a kevesebb turista miatt kényelmesebben meg lehet nézni Madrid nevezetességeit. A nyári időszak nagyon meleg, télen viszont hideg van a városnézéshez, illetve akkor indul be Madrid kulturális élete, így sok a turista, drágábbak a szállodák és a repülőjegyek. Tavasszal ugyancsak nagyon zsúfolt Madrid, mivel ekkor számos kulturális rendezvény, fiesta van a városban. Május 15-én van a Madrid legnagyobb ünnepe, amikor a város védőszentjét, San Isidro-t ünneplik

Madrid repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Madridnak egy nemzetközi repülőtere van a Madrid Barajas repülőtér (MAD). A repülőtérnek 4 terminálja van, amelyek egymás mellett fekszenek. A repülőtér 12 km-re keletre fekszik a belvárosba. A legolcsóbb és leggyorsabb, ha metróval utazik be a városba, de a reptéri buszok is gyakran járnak. A metro 8-as vonala a reptértől Nuevos Ministerios –ig közlekedik. A taxi viszonylag olcsó, de a nagy dugók miatt taxival néha hosszabb a bejutás, mint a tömegközlekedési eszközökkel.
Madrid tömegközlekedése nagyon jó és európai szemmel olcsónak mondható, a madridi tömegközlekedésről bővebben itt tájékozódhat.
Ha taxizik, figyeljen oda, hogy az óra be legyen kapcsolva, mert a madridi taxisok is „feledékenyek”.
Ha saját maga akar Madridban vezetni, figyeljen oda, mert elég zsúfoltak a kis utcák, és picit erőszakosan vezetnek a Madridiak. A parkolás, elég nehézkes és ráadásul drága is.

Madrid időjárása, éghajlata

Madridban májusról októberig jó az idő, meleg van, keveset esik az eső. Mivel Madrid egy fennsíkon található, a tiszta levegőnek köszönhetően a nyár nagyon meleg. Ugyancsak a fennsíkon való fekvésnek köszönhetően a tél Spanyolországi viszonylatban nagyon hidegnek mondható.
Madrid aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Madridban megnézni

Madrid Spanyolország fővárosa, így kulturális, gazdasági és politikai élete is nagy. Számos ok lehet, amiért repülőjegyre lehet szüksége Madridba, de akármilyen okból is jár ott, érdemes megnézni Madrid nevezetességeit.

Állatkertek: Faunia, Zoo Aquarium Madrid

Élménypark, vidámpark: Warner Park, Parque de Attraciones

Épületek: Faro de Moncloa, Iglesia de San Isidro, Palacio de Comunicaciones, Palacio Real de Madrid, Plaza de Toros de Las Ventas, Puerta de Alcalá, Puerta de Europa, Templo de Debod

Múzeumok: Museo de Arte Thyssen-Bornemisza, Museo del Prado

Park: Parque del Buen Retiro

Terek: Plaza de Cibeles, Plaza de Colón, Plaza de Espana, Plaza de la Villa, Plaza de Oriente, Plaza del Rey, Plaza Mayor, Puerta del Sol

Utcák: Gran Vía, Paseo de Prado

Madrid adatok

Alapadatok

Lakosság 3 228 000 Fő
Területe 799 km2
Időzóna GMT +1
Ország Spanyolország
Pénznem Euro (€)

Repülőterei

Madrid Barajas (MAD) 12 km

Előhívószámok

Spanyolország +34
Madrid +91

Repülőút Madridba

Budapest - Madrid távolság (légvonalban) 1976Km
Budapest - Madrid repülési idő 02:36*
*=eddig tart az út Budapestről Madridba repülővel közvetlen járat esetén

Madrid linkek