Liszt Ferenc Repülőtér repülő menetrend

 

Liszt Ferenc Repülőtér (Ferihegy) repülő menetrend

Ezen az oldalon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (Ferihegy) induló és érkező közvetlen repülőjáratok menetrendjét tekintheti meg.

Mivel a teljes menetrend nagyon sok repülőjáratot tartalmaz, szétbontottuk légitársaságok, napok, illetve úti célok szerint, valamint külön készítettünk egy csak a fapados repülőjáratokat tartalmazó menetrendet.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Ferihegy) menetrendje normál esetben évente kétszer változik, van egy nyári, illetve egy téli repülő menetrend. Ezen kívül többször változhat egyes repülőjáratok vagy légitársaságok menetrendje.

A változás jogát a repülőtér és a légitársaságok is fenntartják, illetve vegye figyelembe, hogy az oldalunkon található, különböző bontású repülő menetrendek utolsó frissítésének dátuma 2013.04.01

Repülőjegy kereső

 

 


Liszt Ferenc Repülőtér (Ferihegy) repülő menetrend

 


A repülő menetrendről

Fontos tudni, hogy az oldalunkon közölt repülő menetrend tájékoztató jellegű. Egyrészt a repülőtér, de leginkább a légitársaságok is változtathatnak rajta. Ezért ha azért böngészi a repülő menetrendet, mert repülővel szeretne utazni, érdemes inkább a repülőjegy keresővel megtalálni azt a repülőjáratot, amivel utazni szeretne.

Ha azért böngészi az oldalunkon megtalálható repülő menetrendet, mert ismerőse, családtagja repülővel indul vagy érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (Ferihegy), érdemesebb az éppen induló illetve éppen érkező repülőjáratok listáját megtekinteni, ahol mindig az aktuális nap érkező, illetve induló repülőjáratainak adatait tekintheti meg, adott esetben a késésekkel, várható érkezési, indulási időpontokkal.

repülő menetrend

Codeshare

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az oldalunkon szereplő repülő menetrend nem tartalmazza az úgynevezett Codeshare repülőjáratokat (csak az éppen aktuális induló és érkező repülőgépek listája).

A Codeshare röviden azt jelenti, amikor két légitársaság „osztozik” egy repülőgépen.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha például Ön New York-ból érkezik, és a repülőjegyét az American Airlines-tól vette, nem az American Airlines repülőgépével fog megérkezni Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (Ferihegy), mivel a két légitársaság „osztozik ezen a repülőgépen, hanem a vele egy szövetségben lévő British Airways gépével, tehát nem csak a New York-ból érkező utasok lesznek a gépen, hanem a Londonból érkezők is. A repülő menetrendben nem az American Airlines-nél kell keresnie az Ön járatát, hanem a British Airways-nél. Ugyanakkor, ahogy fentebb jeleztük, az éppen induló és érkező repülőjáratokat jelző oldalunkon, mivel abban szerepelnek a Codeshare járatok American Airlines alatt fog megjelenni az Ön járata, közvetlenül a British Airways alatt, egy kis ^ ikonnal jelezve.

Sok esetben nem csak 2 légitársaság osztozik egy járaton, hanem több akár 5-6 is, ez főleg olyan esetekben igaz, amikor forgalmas repülőtérről (London, Frankfurt, Párizs, Róma) érkezik a repülőjárat.