Moszkva repülőjegy

Moszkva repülőjegy kereső

 

Budapest - Moszkva repülőjegy árak

Odaút Visszaút Ár
2014-06-17 Csak oda repülőjegy 6 557 Ft-tól
2014-05-15 Csak oda repülőjegy 9 757 Ft-tól
2014-06-27 Csak oda repülőjegy 9 760 Ft-tól
2014-06-19 Csak oda repülőjegy 9 761 Ft-tól
2014-06-21 Csak oda repülőjegy 9 761 Ft-tól

Moszkva szállás

Moszkva repülőjegy

Moszkva repülőjegy

Ha a Moszkvába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a baloldali repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen). A legkeresettebb Budapest Mosukva repülőjegyek az Aeroflot repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Aerosvit, Lufthansa, Air Baltic LOT, és Czech Airlines légitársaságokkal.

Mikor érdemes Moszkvába repülőjegyet foglalni

Moszkvában a turista főszezon júliusban és augusztusban van, ilyenkor nem könnyű olcsó repülőjegyet foglalni Moszkvába. A legjobb, ha tavasz végén, vagy kora ősszel foglal repülőjegyet Moszkvába, ilyenkor már olcsóbbak a repülőjegyek, ugyanakkor, az időjárás még kedvez a városnézésnek. A téli hónapokban, novembertől márciusig kevés a turista, mivel a tél elég zord Moszkvában.

Moszkva repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Moszkvának 3 nemzetközi repülőtere van:

Moszkva Domogyedovo (DME), 42 km-re délre fekszik Moszkva belvárosától. Erre a moszkvai repülőtérre nem indul közvetlen járat Budapestről.
Moszkva Sheremetyevo (SVO), 31 km-re északra fekszik Moszkva belvárosától. Ez a repülőtér nevezhető Moszkva fő repülőterének, ide érkezik a közvetlen Aeroflot járat is.
A belvárosba be lehet jutni busszal, a leggyorsabb a 851E (expressz) busz, ami 28 perc alatt ér be a Rechnoy Vokzal metróállomásra, 20 percenként indul a repülőtérről. Ugyanennek a járatnak van nem expressz változata is, ami 40-50 perc alatt éri el a metróállomást. A 817-es busszal Planyornaya metróállomásra lehet eljutni.
A leggyorsabb bejutást az Aeroexpress vonat nyújtja 320 rubelért.

Moszkva Vnukovo (VKO), 30 km-re dél-nyugatrare fekszik Moszkva belvárosától. Erre a moszkvai repülőtérre is csak átszállással lehet eljutni

Moszkva időjárása, éghajlata

Moszkva éghajlata kontinentális, de hidegebb, mint Magyarország időjárása. A nyár eleje csapadékos, viszont utána nagy hőségek is lehetnek, nem egyszer emelkedik a hőmérséklet 30 fok fölé. A tél ugyanakkor nagyon hideg, januárban az átlagos minimumhőmérséklet -10 fok, de az átlaghőmérséklet is csak -7 fok. Bár nyáron esik a legtöbb csapadék, télen szinte állandóan van hó a nagy hideg miatt.

Moszkva aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Moszkvában megnézni

Ha az időjárás megengedi, mindenképp érdemes Moszkva nevezetességeit megtekinteni, ha Moszkvába foglalt repülőjegyet. Már maga a moszkvai utazás is egy látnivaló, hiszen sok moszkvai metróállomás olyan, mintha egy múzeumban járna.
A legegyszerűbb talán, ha a Vörös téren kezdi a moszkvai városnézést, ez a város leghíresebb és egyben fő tere is. Itt szokták megrendezni a nagyobb moszkvai rendezvényeket, ki ne emlékezne a katonai felvonulásokra. A Vörös tér nyugati részén a Kreml van, déli részén Vaszilij Blazsenij-székesegyház, keleti részén a GMU áruház, északi részén pedig a Történeti múzeum.
Szintén a Vörös téren van a Lenin mauzóleum, ahol meg lehet tekinteni Lenin bebalzsamozott holttestét.
A Kreml-ben a múzeumokon kívül székesegyházak, templomok, paloták találhatók. Itt lakik a moszkvai pátriárka, illetve a Kreml ad otthont több kormányzati szervnek is, és az elnöki rezidenciának.
A sétálóutcává átalakított Arbat utcán is érdemes végigsétálni, ez Moszkva „Váci utcája”.
Érdemes meglátogatni a Tretyakov képtárat, ahol több mint 100 ezer műtárgyat (festményeket, szobrokat, iparművészeti alkotásokat) lehet megtekinteni.
Ha Moszkvában jár nézze meg a Fegyver Palotát, ami szintén a Kreml-ben van, ahol régi fegyvereket, és ékszereket lehet megtekinteni.
Moszkva dél-nyugati részén, a Moszkva folyó partján fekszik a Novogyevicsi kolostor, amely a Kreml után Moszkva második leghíresebb építészeti látnivalója
A Puskin szépművészeti múzeum a legnagyobb európai képzőművészeti múzeum, érdemes ide is ellátogatni, ha Moszkvába foglalt repülőjegyet.

Moszkva adatok

Alapadatok

Lakosság 10 450 000 Fő
Területe 1080 km2
Időzóna GMT+3
Ország Oroszország
Pénznem Rubel (RUB)

Repülőterei

Moszkva Domogyedovo (DME) 42 km
Moszkva Sheremetyevo (SVO) 31 km
Moszkva Vnukovo (VKO) 30 km

Előhívószámok

Oroszország +7
Moszkva 495

Repülőút Moszkvába

Budapest - Moszkva távolság (légvonalban) 1567Km
Budapest - Moszkva repülési idő 02:21*
*=eddig tart az út Budapestről Moszkvába repülővel közvetlen járat esetén

Moszkva linkek