Malév légitársaság

Malév légitársaság

A Malév közel 66 év működés után 2012 február 3-án függesztette fel a személyi szállítást. A cég 66 éves volt, személyi szállítást közel 55 évig végeztek.

A Malév megszűnése Magyarországnak és a Magyaroknak sajnos sokkal több kárt jelent, mint bármelyik más légitársaság megszűnése a térségben, még az érzelmi kötődéseken kívűl.

A Malév légitársaság a magyar nemzeti légitársaság volt, a kiinduló repülőtere Ferihegy (leginkább a 2-es terminálok) voltak. Amellett, hogy a Malév komoly múlttal rendelkezik (a II. világháború után 1946-ban alapították), a térségben meghatározó légitársaság volt, éves utasforgalma meghaladta az évi 3 milliót. A Malév meghatározó légitársaság mivoltát komoly díjak is jelzik, legutóbb a Legjobb Kelet-Europai Légitársaság díjat is megkapta. A Malév utas szállítás mellett árufuvarozással és charter járatok üzemeltetésével is foglalkozott.

A Malév repülőjegyekkel elérhető városok folyamatosan változtak, nagyjából 50 úti cél volot elérhető közvetlenül a Malév járataival.
Budapest, fekvése miatt kiválóan alkalmas hub repülőtérként üzemelni, és ezt a Malév is ki tudta használni, összekötötte a keletet a nyugattal a délt az északkal. Ezért is történt meg az, hogy a Malév megszűnése után több interkontinentális légitársaság is megszűntette járatait Budapestre.

 

Több nemzetközi légiszövetség is létezik, a Malév 2007-ben a OneWorld –höz csatlakozott. Ez amellett, hogy elismerés, számos előnyt is jelentett. A OneWorld tagokkal számos repülőjáratot tudott közösen úgynevezett codeshare megosztásban üzemeltetni így közel 750 úti cél volt elérhető egy Malév repülőjeggyel.

 

A Malév flottája az egyik legfiatalabb flotta volt Közép-Európában, 18 darab Boeing 737-essel, és 4 darab Bombardier Q400-assal repült. Ezzel a gépparkkal a Malév flottája az egyik legcsendesebb, legkörnyezetkímélőbb flotta is volt egyben.

A fapados légitársaságokkal szemben a Malév számos fedélzeti szolgáltatást biztosít, amelyek díjmentesek, benne voltak a repülőjegy árában. Két osztályra lehetett Malév repülőjegyet foglalni, SkyClub, és Business osztályra. Mindkét osztályon felszolgáltak kávét, teát, üdítőt, snack-et, szendvicset, 45 perces repülési idő felett.

 

A Malév nem csak a fedélzeten fejlesztette szolgáltatásait, az online szolgáltatások köre is egyre bővült:
- repülőjegy foglalás,
- online check-in,
- utazástervező,
- poggyászinformáció,
- online ügyfélszolgálat,
- biztosítás, autóbérlés, szállásfoglalás

 

Miért volt érdemes a Malévot választani, miért volt népszerű?
- 23 Kg-ig díjmentes a poggyász,
- Központi repülőterekre utaztatott (olcsóbb a transzfer),
- Emberi időpontokban repült (nem korareggel vagy későn este),
- Korszerű flottával rendelkezett,
- Díjmentes fedélzeti szolgáltatások,
- Közel ugyanolyan olcsó volt, mint a pár fapados légitársaságok

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 3 reviews
by pete roland DUNDIKRUMPLI on

nagyon sajnálom hogy a világ második legbiztonságosabb légitársasága megszünt.Én személyszerint nagy rajongója voltam-vagyok a MALÉVNAK. Nem tagadom, a mai napig küzdök a könnyeimmel ha a MALÉVRA gondolok.Az az igazság hogy ha tehetném feleösségre vonnám azokat akik ezt tették a céggel.Na de minden fájdalmat félretéve nagyon remélem hamarosan ujra halljuk a MALÉV hivójelet.Kivánok önöknek mielöbbi felszállást.Maradok tisztelettel PETE ROLAND. UI. Önök nekem a megtestesült álom és szabadság.

by Petika on

A Malév volt a legjobb!!!
A többi európai légitársaságnál kényelmesebb gépekkel repült (nagyobb lábtér a Boeing típuson, kényelmes ülések). A légiutaskisér?i messze a legjobbak voltak Európában. A pilóták nagy része még a szovjet típusokon kezdte pályafutását, ?k még vezetni is tudták a repül?gépet, nemcsak parancsokat adni a számítógépnek, hogy az vezesse a gépet. (Ennek vészhelyzetben van a legnagyobb szerepe, szerencsére ilyen ritkán fordult el?.)

by Fec on

Sajnálom, hogy vége lett, többször utaztam a Malévvel. Igaz, hogy nem volt tökéletes, voltak hibák, hiányosságok, de a miénk volt...

Comments are closed.

Web Analytics

Clicky