EgyptAir légitársaság

EgyptAir légitársaság

Az EgyptAir légitársaság Egyiptom légitársasága és egyben az egyik legrégebbi légitársaság is, 1932-ben alapították. Bázi repülőtere a Kairói Nemzetközi repülőtér, ahonnan összesen 75 úti célra szállít utasokat leginkább Közép-keletre, Európába, Afrikába, Ázsiába és Amerikába. EgyptAir légitársaság a Star Alliance légiszövetség tagja 2008 óta.

Az EgyptAir légitársaságnak 2008-ban 8,2 millió utasa volt, akiket 75 repülőgéppel szállítottak.  Az Az EgyptAir légitársaságnak összesen 31 darab Airbus repülőgépe van, A320-asok, A321-esek és A330-asok, illetve összesen 28 darab Boeing-je van (737-esek illetve 777-esek).

Pici érdekesség, hogy az EgyptAir légitársaság logóját az egyiptomi mitológiában ismert Hórusz ihlette, aki az egyik legfontosabb egyiptomi isten volt és gyakran jelent meg sólyomként. Hórusz szeme a megújulás jelképe egyiptomban.

 

EgyptAir menetrend

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Judit on

Kairóba utaztunk az Egyptair légitársasággal egy viszonylag újabb 737-800-as géppel. Az étel átlagos volt. A személyzet rendben volt, de semmi kiemelked?en jót nem tudok mondani, igaz rosszat sem. Az jó volt, hogy kevesen voltak a gépen így kényelmesen tudtunk utazni

Comments are closed.

Web Analytics

Clicky