American Airlines légitársaság

American Airlines légitársaság

Az American Airlines légitársaság a világ második legnagyobb légitársasága az utasszám tekintetében, csak a Southwest Airlines előzi meg. Bázis repülőtere a Dallas-Fort Worth (DFW).

Jelenleg összesen 900 repülőgépe van az American Eagle leányvállalatával együtt (nélküle 610), és több mint 250 úti célra szállít utasokat 40 országba. Az American Airlines a Oneworld szövetség alapítója és tagja 1999 óta.

Az American Airlines légitársaságot 1930-ban alapította több kisebb légitársaság, és eleinte csak az USA-n belül voltak járatai. Napjainkban is stratégiai fontosságú az American Airlines-nak a belfüldi repülőjegyek értékesítése, de több repülőjáratot indít Európába, Dél- és Közép-Amerikába, Japánba, a Karib térségbe és Kanadába.

Európába naponta indít repülőjáratokat Frankfurtba, Zürichbe. Budapestre a Malév csődjét követően megszüntette repülőjáratait.

Az American Airlines légitársaságnak nagyobb részt Boeing repülőgépei vannak, összesen 351. Ezek közül a legtöbb 737-es, de vannak 757-es, 767-es és 777-es Boeing repülőgépei is.

Rendelkezik továbbá McDonnell Douglas MD-82-es és 83-as repülőgépekkel is

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 2 reviews
by Kutikáné Orosz Anna, Ani on

Tergeren tulra és American belül is utaztam, de nem voltam megelégedve. Késett a gép minden esetben. Maga a kiszolgáló -személyzet kedves és udvarias volt, de az ellátást szegényesnek, lepusztultnak éreztem.

by Dizzy on

Az American Airlines-szal az USÁ-n belül utaztam. A gép több, mint egy órát késett. A gép rendben volt, illetve a légi kiszolgálás is, az étel is jó volt. Ha nem késett volna 5 pontot adok

Comments are closed.

Web Analytics

Clicky