Aeroflot légitársaság

Aeroflot légitársaság

Az Aeroflot légitársaság Oroszország nemzeti légitársasága. 1923-ban alapították, jelenleg 120 repülőgéppel 97 úti célra indít repülőjáratokat nemzetközi és belföldi repülőjáratokat egyaránt, összesen 48 országba. A SkyTeam légiszövetség tagja, bázisrepülőtere a moszkvai Seremetyevó Nemzetközi Repülőtér (SVO).

Az Aeroflott légitársaságnak elsősorban Airbus repülőgépei vannak, összesen 97, amelyek közül a legtöbb Airbus A320-as, de vannak nagyobb, A321-es, A330-as Airbus repülőgépei, illetve kisebb A319-es Airbus repülőgépei is. Rendelkezik még 9 Boeing 767-es repülőgéppel, valamint Il-96-os, és Sukhoi-100-as repülőgépekkel is.

Az Aeroflot légitársaság 2006-ban összesen több, mint 7 millió utast szállított 89 úti célra és 47 országba.

Az Aeroflot azért fontos a Budapestről repülni szándékozó utasok számára, mert egyrészt közvetlen repülőjáratokat indít Moszkvába, másrészt mert átszállással számos kedvelt úti célra kínál repülőjegyeket Budapestről.

 

Aeroflot menetrend

 

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Béci on

Átszállással repültem az Aeroflottal Kijevb?l Moszkvába. Az étel illetve az étkeztetés eléggé kaotikus volt, de az A321-es gép rendben volt. A csomagokat gyorsan fel lehetett venni leszállás után. Ha a kaja nem lett volna rossz, illetve, ha a bemondott angol szövegek picit érthet?bbek lettek volna, max pontot adtam volna

Comments are closed.

Web Analytics

Clicky